כריית ביטקוין, אתריום ומטבעות אחרים בישראל

כששומעים את המושג כריית ביטקוין, או כריית מטבעות קריפטו, מדמיינים לרוב חוות כרייה ענקית שדורשת מקום רב, ציוד והשקעה כספית גבוהה. אז כמובן שכדי להתקיים באופן מלא רק מכרייה זה אכן המצב. אבל, אם אתם מחפשים הכנסה פאסיבית שלא דורשת השקעה מרובה, אפשר להתחיל בהשקעה מינימלית ואף ללא השקעה בכלל.

מהי בכלל כריית מטבעות מבוזרים

כריית מטבעות קריפטו היא בעצם שימוש בכח החישוב של המחשב לצורך חישוב הבלוק הבא ב"בלוקצ'יין". על כל בלוק, מקבלים מעין תגמול, בדמות המטבעות הדיגיטליים.

אם כך, ככל שיש בידינו ציוד יותר חזק, נוכל "לכרות" יותר בלוקים ולהרוויח יותר מטבעות.

הכרייה עצמה מתבצעת באמצעות תוכנות יעודיות לכך, עליהן נפרט בהמשך הפוסט.

כריית ביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים

כריית מטבעות לעומת מכירת כוח כרייה

כאשר התחלתי לעסוק בתחום הכרייה, בחרתי להתחיל עם Nicehash. היתרון של הפלטפורמה הזו הוא הדינאמיות וההתאמה כמעט לכל סוג של ציוד. הרעיון הוא בעצם מכירה של כח הכרייה של המחשב האישי שלך וקבלת ביטקוין בתמורה, לעומת ביצוע הכרייה באופן ישיר.

ביטקוין הוא כבר לא מזמן המטבע היחיד שפופולארי לכרייה. יותר מזה, כריית ביטקוין הייתה משלמת ומהירה לפני כ-10 שנים ולא דרשה ציוד מיוחד. כיום, קשה מאד להגיע לתוצאה משתלמת בלי השקעה כספית גדולה או זמן רב.
החדשות הטובות הן, שיש מטבעות רבים אחרים שכדאי לבדוק:

– אתריום (ETH) הוא מטבע מוכר התופס חלק ניכר בשוק הקריפטו. פלטפורמה מוכרת לכרייה היא ethermine.org. בשנת 2022, אתריום עבר עדכון שלאחריו הכרייה לא אפשרית יותר ולא משתלמת. ניתן לכרות עדיין מטבעות אחרים, חלקם גרסאות ישנות יותר של אתריום, אך כריית אתריום, בגרסתו הראשית, אינה אפשרית. בעקרון, ניתן לכרות גרסאות אחרות של אתריום, כמו למשל ETC ועוד.

– רייבן (RVN) מטבע מוכר נוסף שניתן לבצע כרייה שלו. למשל, כאן

האם כריית מטבעות קריפטו משתלמת?

שני דברים חשובים שיש לזכור לגבי כריית ביטקוין או מטבעות מבוזרים אחרים:

1.כריית ביטקוין – חשמל: יש לקחת בחשבון את עלות החשמל לעומת ההכנסה מהכרייה וכך לוודא שזה אכן משתלם.

2. הכרייה שוחקת במידה מסויימת את הציוד ומקצרת את חייו. כדאי לוודא כי הכרייה עדיין תשתלם במצב הזה.

אפשר להיעזר במחשבון כמו זה לחישוב הרווחיות המשוערת בהתאם לציוד.

כריית ביטקוין כרטיס מסך

איזה ציוד נדרש בשביל כריית ביטקוין או מטבעות אחרים?

בתור התחלה, כדי ללמוד את התחום, כדאי לנסות להשתמש בכרטיס המסך שלכם. נקודה ששווה להדגיש שוב: כרייה גורמת לשחיקה של כרטיס המסך, כך שצריך לעשות את זה עם שיקול דעת ולאחר למידה רבה של הנושא.

חשוב לפני הכל לוודא כי כל החלקים שתבחרו למפרט תואמים אחד לשני מבחינת עוצמה והתאמה כללית (מעבד שיתאים ללוח האם, ספק כוח שיוכל לספק את העוצמה הנדרשת לכל הרכיבים ועוד).

1. כרטיס מסך

– הכרייה מתבססת בעצם על כרטיסי המסך (יש גם כרייה באמצעות המעבד אבל זה רלוונטי רק במקרים מסויימים). ניתן להתחיל עם כרטיס מסך לגיימינג שנחשב זול יחסית, כמו למשל GTX 1660, או GTX 1080, שיכול לספק התחלה טובה לצורך רווח קטן ולמידה והבנה של התחום.

– כרטיסים נוספים, יקרים יותר, המספקים כמובן כמות גבוהה הרבה יותר של כח כרייה, כמו למשל:

 

 

2. מארז חיצוני

– במידה ובוחרים להשתמש בכמה כרטיסי מסך לקבלת כוח כרייה גדול יותר, נדרש מארז חיצוני לכרטיסי המסך הכולל מערכת קירור. חשוב לבחור מארז איכותי ולהניח אותו במקום מאוורר למען הבטיחות.
3. לוח אם וכבלים לחיבור כרטיסי המסך ללוח האם.

כדאי לבדוק האם לוח האם הנבחר מכיל מקום ליותר מכרטיס מסך, והאם נדרש רייזר (מעין כבל מאריך לכרטיס המסך המאפשר למקם את כרטיס המסך בצורה מרווחת). לוח האם צריך להתאים מבחינת מקום פיזי וכמות סלוטים  לגודל הריג הרצוי.

 

4. ספק כוח (PSU)

בחירת ספק הכח היא חשובה מאד. יש לחשב את הכוח הנדרש של כל כרטיס מסך וכמובן של שאר הציוד ולדאוג שהסה"כ לא יעבור את היכולת המקסימלית של ספק הכח ואף להשאיר קצת ספייר.

5. RAM

כדאי להשקיע ב-8GB זכרון לפחות. לכל הזכרונות

6. מערכת קירור

קירור הוא מרכיב מאד חשוב בכרייה. יש השפעה ישירה על פעילות הרכיבים ושימור שלהם לטווח ארוך. לכל מערכות הקירור

דברים נוסף לגבי קירור הוא לשים לב להחלפת פד תרמי בזמן למניעת נזק הנובע כתוצאה מחימום יתר.

7. מעבד – CPU

המעבד חייב להיות תואם כמובן ללוח האם הנבחר. כרייה דרך כרטיס מסך לא דורשת מעבד חזק מידי וניתן להסתפק במעבד פשוט יחסית. שוב, תלוי כמובן בכמות הכרטיסים והמפרט הכללי. לכל המעבדים

8. דיסק קשיח

כדאי כמובן לרכוש SSD. דיסק של 500-1000GB אמור לעשות את העבודה. לכל ההארד דיסקים

9. מסך

אפשר לבחור בין מסך מחשב סטנדרטי, למסך טאצ' קטן וכך לחסוך במקום ולוותר על מקלדת ועכבר.

10. מערכת הפעלה

בהמשך לעניין המסך, לא חובה להתקין Windows. אפשר להשתמש במערכת הפעלה יעודית במידת הצורך.

 

כריית ביטקוין בענן

מדובר בסוג מוכר פחות של כרייה. כרייה בענן היא בעצם השכרת ציוד שקיים ב"חוות כרייה" גדולות. ההשכרה היא בעצם של כח הכרייה של הציוד. נשמע נוח – אין צורך לרכוש ציוד שיתפוס מקום ואין צורך בתחזוקה או צריכת חשמל.

בפועל, זה רק נשמע טוב. מדובר בתחום שעדיף לא להכנס אליו. מקורות רבים מדווחים שמדובר כמעט בתרמית פירמידה. הרווח של החברה הוא על צירוף עוד ועוד משתמשים שישלמו דמי מנוי, ללא התחייבות וודאית על הרווח שצפוי. לטעמי – לא מומלץ בכלל.

מקרה יוצא מן הכלל הוא פלטפורמה בשם Nicehash, המשלמת לכורים עבור הכח החישובי של הציוד שלהם. הדרך השנייה להרוויח בה כסף, היא בעצם לרכוש את הכח החישובי הזה ולהשתמש בו כדי לכרות את המטבעות הרצויים. אין בה התחייבות או דמי מנוי, אלא תשלום מדוייק על הכח הנדרש. עם זאת, עדיין כדאי לשקול את כדאיות השימוש.

 

משיכת הרווחים

בכל פלטפורמה שתבחרו להשתמש, חשוב לא לשכוח להעביר את הרווחים לארנק הדיגיטלי שלכם וכמובן לדאוג להמיר למטבעות אחרים במידה ויש צורך כדי לא לאבד מהערך.

אם בכל זאת תעדיפו לקנות קריפטו ולא לבצע כרייה, הכנו מדריך לקניית קריפטו בארץ.

 הכותב סוחר באופן פרטי ואין להתייחס לכתוב כהמלצה להשקעה או ייעוץ השקעות

 

 

תוכן עניינים

תמונה של מסחר קריפטו בישראל
מסחר קריפטו בישראל

עם התפתחות עולם ה"קריפטו", המטבעות הדיגיטליים, ניראה כי העולם כולו עתיד להתקדם לכיוון זה וכי כל אדם יכול להפיק רווחים מעולם זה. לאור זאת אנו רואים לנכון להנגיש את כל הידע לעוד אנשים בכדי שכל אדם במדינת ישראל יוכל להחכים, לפתח שיח, להתעניין ולהיכנס לעולם הקריפטו בקלות יותר.

מאמרים נוספים באותו נושא

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.